Nieuwe energie is nieuw leven

Dankzij internet is iedereen een entrepreneur. Iedereen kan aan informatie komen en informatie delen. De mate van succes hangt onder andere af van de capaciteit om interactie te hebben in de (sociale) netwerken. Het internet is daarmee een echte game-changer om je ‘leven’ in eigen hand te nemen. Dankzij nieuwe ontwikkelingen ontstaat er ook een nieuwe energiemarkt. Een markt waarin consumenten hun eigen energie gaan produceren. De rolverdeling van de overheid, energiebedrijven en consument ziet er binnen een paar jaar heel anders uit.

Energie wordt de belangrijkste kostendrijver voor ieder bedrijf en gezin. Alles is namelijk energie. Niet alleen elektriciteit, maar ook je vervoersmiddelen, de supermarkt, de verpakkingen van het voedsel, de fabriek waar het vandaan komt…

En wat te denken van je keuzes en het gedrag wat daar uit voort vloeit of niet? Iedere gedachte die in je omgaat levert energie. De lading (positief, negatief, neutraal) is afhankelijk van je interpretatie en associatie. Veroordeel je jezelf bijvoorbeeld iedere keer als je een ‘fout’ maakt? Of sta je jezelf toe fouten te maken? Welke emoties brengt het teweeg? E – motie is energie in beweging.

Het zijn spannende tijden op allerlei niveaus. Ik ben benieuwd hoe jij het ziet en hoe jij er mee omgaat?