Wat houdt een GLI in?
GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. De meest gegeven variant heet COOL. Daar in komen diverse thema’s aan bod zoals: voeding, beweging, gedragsverandering, stress, slaap en ontspanning.
Wordt de GLI vergoed door mijn verzekering?
Jazeker. Omdat ik samenwerk met de zorggroep Hadoks, vergoedt elke verzekeraar het programma vanuit het basispakket.
Hoe lang duurt de GLI COOL?
COOL heeft een programma van 2 jaar. De beste resultaten bereik je door het geheel te volgen, maar is niet verplicht.
Kan ik individuele begeleiding krijgen?
Dat kan, maar in de regel moet je dat zelf betalen. Voordeel is wel dat je zelf bepaalt wanneer je begint en hoe intensief je programma wordt.
Wat is het verschil met een diëtist(e)?
De meeste cliënten hebben ervaring met één of meerdere diëtisten, maar hebben vaak terugval. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de focus op voeding. In de praktijk heb je naast kennis, ook bewustzijn nodig van je emoties en acties. Daar word je in de GLI op gecoacht.
Wat is de slagingskans om af te vallen?
Landelijk gezien valt ongeveer 30% van de deelnemers uit binnen het eerste jaar. Er zijn diverse verklaringen te bedenken:
1. gebrek aan motivatie – het is ‘gratis’ dus ik probeer het eventjes.
2. weinig ‘pijn’ – er wordt gezegd dat mensen pas veranderen als de ‘pijn’ groot genoeg is. Dat wil zeggen dat als je huidige situatie enigszins comfortabel voelt, je weinig reden hebt om te veranderen.
3. identiteit – dit heeft te maken met overtuigingen. Als je maar lang genoeg in een situatie leeft, ga je vanzelf geloven dat je zo bent. Ben je in staat om jezelf anders te zien?
Lees hier de landelijke resultaten van 2023.