Motivatie is bullshit

Iedere januari van het nieuwe jaar overstromen de sportscholen met gemotiveerde leden. En iedere februari, zijn zeker 85% van deze leden gestopt met sporten. Grappend noemen ze zichzelf ook wel sponsoren.

Hoe komt dat? Net als met alle andere producten en diensten worden we verleid om te kopen. Gezondheid staat steevast in de top 3 van goede voornemens. Men is altijd gemotiveerd om gezonder te leven. Maar motivatie komt en gaat, afhankelijk van energie en stress. Wat men mist is drive. Drive komt van dieper. Drive gaat ook niet over aantal kilo’s of je figuur. Het gaat over wie je wilt zijn. Wat je wilt bijdragen.

Om erachter te komen wat jouw drive is, betekent het dat je moet kiezen wie je wilt zijn. Je moet prioriteiten stellen om doelen te halen. Dat betekent dus ook nee zeggen tegen zaken die niet helpen jouw doelen te bereiken. En daar ligt misschien de grootste uitdaging. Kun je eerlijk en respectvol zijn naar jezelf toe? Vind je eigenlijk wel dat je een beter leven verdient? Zo ja, welke overtuigingen houden je tegen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven